Uit eten

Slumdog
Slumdog

Op Sauchiehall Street zit een behoorlijke verzameling Indiase restaurant, maar dit is onze favoriet! Hippe inrichting, zeer uitgebreide menu- en cocktailkaart en zicht op de keuken. De gerechten verschillen nogal in prijs, maar voor een gemiddelde curry ben je zo'n £9,- kwijt. Aanrader: de zoete kokos-amandel naan...

Google Maps
Babbity Bowster
Babbity Bowster

Deze gezellige pub ligt in de Merchant city aan de oostzijde van het centrum. Er zijn altijd wel een aantal Schotse specialiteiten te krijgen zoals Haggis, Cullen Skink of Stovies. Verder hebben ze een 'Pie of the day' voor £9,95. Niet de goedkoopste plek om te eten, maar kwalitatief erg goed en met een leuke sfeer en inrichting.

Google Maps
Blackfriars
Blackfriars

Wederom een pub in Merchant City waar we vaak komen. Lekkere no nonsense keuken, met dag specials die tot nu toe nooit tegen zijn gevallen. Vooral de burgers van rond de £6-7 zijn erg lekker en een goede bodem om de vele bieren, ales en draughts uit te proberen!

Google Maps
Khublai Khan
Khublai Khan

Voor de echte vleisch-eter: stel je eigen gerecht samen en geef het af bij kok. Ruime keuze in verschillende vleessoorten: onder anderen: hert, wild zwijn, kangoeroe, kameel en struisvogel. Het "all you can eat" menu is £20,95 (zat. £22,95) exclusief drank. De perfecte locatie voor een bijzondere avond uit, helemaal als er een jarige in het gezelschap is!

Google Maps
Slouch Bar
Slouch Bar

Een gezelige rock bar aan Bath Street. Naast de gewonekaart is er een wisselend 'Market menu' van twee gangen voor £11,99 of drie gangen voor £13,99. Maar het beste zijn toch wel de burgers met namen als The Texan, The Don en The Mexican. We hebben hier al meerdere keren gegeten en het was altijd erg goed. Vanaf 22:00h is er vaak live muziek. Een aanrader!

Google Maps
Bon Accord
Bon Accord

De Bon Accord is één van de gezelligste pubs van Glasgow. Op het menu een varieteit aan echte schotse specialiteiten zoals Yorkshire Pudding, Steak Pie en Haggis and tatties. Maar ook de Cajun Chicken burger is heerlijk! Ze hebben elke dag een 2 gangen menu voor maar 5 pond! En wil je algemene kennis meten: iedere woensdag is er een gezellige Pubquiz.

Google Maps
The Willows Tearoom
The Willows Tearoom

Een bezoek aan Groot-Brittanie is niet compleet zonder een echte Afternoon Tea. En er is geen mooiere omgeving om dit te doen dan bij de Willows Tearoom, ontworpen door Rennie Mackintosh. Een afternoon tea, bestaand uit sandwiches, scones en gebak, is £12,75 per persoon inclusief een thee naar keuze. Er is ook een uitgebreide menukaart met bagels, baked potatoes en andere lekkernijen.

Google Maps

Terug naar Schotland pagina
Terug naar homepage